top of page
smeller nosework spesialsøk
mai 2024

Praksis hver kveld fra 19.45-21.15

  • mandag 06. mai

  • mandag 13. mai

  • mandag 27. mai

  • mandag 03, juni kl 18.00-21.00

  • mandag 10. juni kl 18.00-19.30

Fullt/venteliste

Pris 2900,-

Smeller

nybegynner

Spesialsøk er en betegnelse på ulike aktiviteter knyttet til bruk av hundens unike nese og luktesans. Minehunder, narkotikahunder, og hunder som f.eks finner råte, veggedyr, stokkmaur, osv, driver alle med spesialsøk.

«Vanlige» hundeeiere har i de siste årene begynte å bruke spesialsøk som aktivisering - man får en sliten og harmonisk hund, uten store anstrengelser eller mye tidsbruk for eier. Enkelte eiere har også klart å skape sin egen arbeidsplass ved å lære hunder å identifisere ulike stoffer - f.eks. råte i stolper eller muggsopp i hus.

 

For noen år siden ble hundesporten «Smeller» lansert og det ble utdannet instruktører som spesialiserte seg på å bruke «operant læring» som metode. Man så at dette ga svært gode resultater ift tidsforbruk og kvalitet og ikke minst arbeidsglede hos hundene. Dette passer perfekt for oss - smarthund.no jobber jo etter disse prinsippene allerede, for innlæring av mange øvelser. Når hundene kan leken / systemet, lærer den å identifisere en ny lukt og markere kun denne, svært fort.

 

I hundesporten Smeller skal hunden skille ut en gitt lukt og kunne identifisere / markere denne i ulike miljø - på bane, i kasser, i rom og på kjøretøy.

 

Vi har kjøpt en "treningsplattform" hvor det etableres en lek med hunden - i forhold til å finne riktig lukt - kalles «preparat». Denne leken utvikler seg i løpet av svært kort tid til at hunden markerer rett lukt hver eneste gang - selv om man legger inn forstyrrelser (lukter som hunden IKKE skal markere på).

 

Vi har også kasser, baner, beholdere og diverse utstyr som brukes både til innlæring og på konkurranser. Vi viser enkle metoder for innlæring av presis markeringsteknikk. 

Utrolig morsom aktivisering for hund og eier. 

 

For videregående kurs, trykk her: 

bottom of page