top of page
nico.jpg

Hunder kan ha behov for fysioterapi, akkurat som mennesker. Det er mange hunder som sliter med ømme og harde muskler. Hunder som trekker mye, eks i halsbånd, stressede og redde hunder som hele tiden går og spenner seg, vil etter ganske kort tid utvikle problemer. Hos eldre hunder, vil musklene etterhvert bli kortere og mindre elastisk, noe som igjen kan føre til problemer for dyret. 

 

Situasjoner som kan gi syke/korte muskler, er: Skader, jobbing på feil underlag, for mye/feil mosjon (spesielt hos unge individer), ensidig trening, stress, feil utstyr, feil belastning og alder. 

Hvordan og hva jeg behandler med, vil variere utifra hva hunden trenger. En gammel hund som trenger hjelp fordi den har fått litt kortere muskler, vil trenge en annen behandling enn en som er hos meg til opptrening etter å ha fått av gipsen etter et brukket ben. 

 

Behandlingen forgår på gulvet, eller på bord. Der hvor hunden roer seg best. 

Om jeg ser at jeg trenger å bruke elektroterapi eller laser, blir dette brukt, uten tillegg i prisen.

Jeg behandler kun hele hunden om den er frisk. Har hunden problemer ett eller flere steder, konsentrerer jeg meg rundt dette området, da det absolutt er mest effektivt.

 

Behandlingstiden vil variere veldig, men 1-1,5 time til første behandling og påfølgende behandlinger vil kunne variere i tid fra 20 min. - 1,5t.

bottom of page