top of page

Vi forbereder valpene på galskapen. Det bør du også.

Nyttårsaften nærmer seg. Hjelp hunden din til å takle denne bråkete kvelden.

 

NYTTÅRSAFTEN kan oppleves fryktelig skummel for mange hunder. Nettopp av den grunn bør du forberede hunden din, slik at den kan takle kvelden og - dette er vel så viktig - at den ikke utvikler frykt for høye lyder generelt.


ROMA og India har litt etter litt opplevd høye lyder og etter hvert smell. Den ekte nyttårsaften er vanskelig å tromme sammen for treningens del. Men det at det kan smelle rundt dem bør de øve seg på. Vi har derfor gjenskapt lyder i egen stue, vært i vaskehall, gått flere turer i nærheten av en skytebane og satt på nyttårsshow på TV'en. Fra svakt og langt unna, til høyere og nærmere.

HER kan du lese mer om tips til hva du kan gjøre både før og på selve dagen. Og du, dette gjelder ikke bare for oss som har valp. Sally på 12 og Cuba på 3 har like godt av å hilse på disse smellene i god tid før det braker løs 31. desember.(Første gang tett på skytebanen.)

 

Husk at du må være rolig og ikke reagere på lydene. Gi gjerne ros og godbiter, så du skaper en god assosiasjon til det de hører og opplever.

(Ved skytebanen. Litt eldre)


DET føles kanskje litt spesielt, men gjør det for hunden din sin skyld. Sett på lyder av nyttårsaften, så ofte du kan. Gå inn på YouTube eller google "nyttårsaften" / "nyttårslyder". Spill av både i bilen og hjemme.

Hunden din kan fint kose seg med et tyggebein eller liknende mens dere hører på lydene. Sett på svakt volum først. Reagerer ikke hunden, så kan du skru opp. Fortsett å gjøre dette, helt til du kan spille av ganske så høyt uten noen reaksjon hos hunden.


Synes han eller hun det er ekkelt, så skrur du ned volumet. Deretter noterer du deg at dette bør du gjør mye frem til selve kvelden. Sørg for å sikre mestring, altså spill av lydene en hel del på det nivået som hunden tåler det. Så øker du sakte men sikkert.

(Roma spiser godis mens det er både lyd og bilde av nyttårsaften på TV'en.)

 

En hund som er redd for raketter er ikke ønskelig. Det er for det første virkelig fælt for dem. De kan bli redd for mange andre høye lyder og det vil i ytterste konsekvens kunne prege din hverdag - ikke bare din nyttårsaften.


***


Lykke til!


823 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page